Interna tävlingar

Djursholms Ridklubb anordnar regelbundet interna tävlingar i dressyr och hoppning på olika nivåer. För att få delta på våra intertävlingar måste du vara medlem i klubben. Vi försöker att följa TR till största möjliga mån på våra interna klubbtävlingar, dock anpassar vi våra interntävlingar till våra förutsättningar och möjligheter. Se särskilda bestämmelser för våra interntävlingar på sidan Att tävla på interntävling.

Länk till Svenska Ridsportsförbundet och TR finns här.

Tävla –  en del av utbildningen

Idrott och ridning ska bidra till att vi mår bra, utvecklas och har roligt! Tävling är en naturlig del av ridsporten som kan introduceras på ridskolan. Vi har valt att utforma vårt tävlings- och kvalsystem så att det fokuserar på långsiktig utveckling och lärande snarare än kortsiktiga resultat. Vi vill att den erfarenhet och kunskap man får av att tävla också hinner befästas så att tävlandet kan ske på ett säkert sätt, för såväl häst som ryttare. 

Tillsammans skapar vi möjligheter och förutsättningar för tävlingar på justa villkor där alla känner sig välkomna. Vi lär oss hela tiden och ser regelbundet över våra regler och riktlinjer. Det ska vara kul att tävla!

Tävla på barnens villkor

Allt fler föreningar står bakom principen att tävla på barns villkor. Många av idrottsrörelsens specialidrottsförbund har sett över sina tävlingssystem och infört förenklingar och anpassningar vad gäller bl.a resultatredovisning, baserat på aktuell forskning om barn och ungdomars utveckling. Förbunden vill att fler ska ha roligt, må bra och utvecklas när de idrottar utan att påverkas alltför mycket av tävlingsresultat och rankingsystem i tidig ålder. Vi har valt att inte redovisa poäng i de lägsta klasserna där de yngsta barnen tävlar. Vi redovisar om man  har blivit godkänd i sin klass. Vi anslår resultatlistor på stallet samt på hemsidan. Inte i andra kanaler med kommentarsfunktioner eller liknande.