Fritidsledarna

Välkomna till fritidsverksamheten på Djursholms Ridklubb som är en ideell förening vars uppdrag är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning för barn och ungdomar när de är i stallet och inte rider. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar på ridskolan men har inte hand om ridverksamheten, utan endast den ”avsuttna” verksamheten.

När är fritidsledarna på plats?

Måndag – fredag ca kl. 13-18
Lördag ca kl. 10-15.
På loven är vi lediga eller har dagläger.

Var hittar jag fritidsledarna?

Fritidsledarnas kontor ligger precis till vänster om huvudentrén, går man in genom huvudentrén är det fritidsledarnas kontor man ser genom fönsterrutan till vänster. För det mesta hittar man fritidsledarna ute i stallet där de hjälper skötare, ryttare och svarar på frågor. Annars kan de vara i teorisalen en våning upp och hålla teorilektion.

Vill man oss något och vi inte är på plats kan man lägga en lapp vår brevlådan Papper och penna finns i brevlådan. Du kan också maila: fritidsledarna@djursholmsridklubb.se

Det är vi som är fritidsledarna

Lär känna oss, Djursholms Ridklubbs tre fritidsledare Vilde, Jenny och Marie, lite bättre!

Jag tycker det är väldigt roligt att få jobba med alla barn och ungdomar och samtidigt kombinera det med hästarna.

Jobbet är väldigt givande och det är alltid mysigt att vara i stallet.

Jag rider själv på ridskolan och har gjort det sedan jag var 7 år gammal. Just nu rider jag två gånger i veckan, en vanlig grupp och en dressyrgrupp.

När jag fick frågan om jag ville börja jobbar som fritidsledare kände jag direkt att det skulle passa mig. Jag älskar att umgås med människor och kan jag samtidigt kombinera det med hästar och att vara en kompis till barnen så har vi ett vinnande koncept.

Jag har ridit på Djursholms Ridskola sedan jag var 6 år och kommer förmodligen fortsätta tills kroppen säger ifrån.

Rider nu två gånger i veckan och sitter jag inte på hästryggen hittar ni mig i lådrummet eller hos hästarna.

Jag är matte-, no- och tekniklärare och när jag fick syn på den här tjänsten förstod jag att det här var mitt drömjobb, att få arbeta med barn och ungdomar i stallmiljö.

Att hjälpa de utvecklas i sitt hästintresse och som människor. Att få var en vuxen i stallet som de kan fråga och prata med om allt från hästar, kompisar, föräldrar och inte minst skolan.

Jag har ridit sedan jag var barn, haft egen häst och varit medryttare men kommit fram till att ridskola är det som gäller för mig. Gemenskapen, möjligheten att få rida olika typer av hästar och friheten att få mysa med hästarna utifrån hur mycket tid jag själv har just den veckan. Jag rider här på Djursholm en till två gånger i veckan.