Externa tävlingar

DRK är en flitig tävlingsarrangör och våra externa tävlingar brukar vara mycket uppskattade. Inte minst för den fina anläggningen och den trevliga stämningen! En av årets höjdpunkter är vår största tävling Elitdressyren på Djursholm som går i september varje år. Vi ordnar även regelbundet en- och tvåstjärniga tävlingar för häst och ponny, som KRAFFT-hoppet samt olika omgångar av Allsvenskan där vi även deltar flitigt med lag. I vår tävlingskalender samt i TDB Tävlingsdatabasen hittar ni alla våra tävlingar och mer info om dem.

Här nedan hittar du viktig information och instruktioner för tävlingsledare och funktionärer på extern tävling.

Funktionärer

Vi skulle inte kunna ordna tävlingar utan våra fantastiska funktionärer som gör ett enastående arbete med vår tävlingsverksamhet. Att vara funktionär är ett sätt att bli en del av och bidra till vår fina gemenskap och att lära mer om tävling. Det är också ett av de bättre sätten att som medlem bidra till att trygga föreningens inkomster till våra övriga aktiviteter. Dessutom måste DRK arrangera tävlingar för att fortsatt vara behörig att utfärda tävlingslicenser till föreningens tävlingsryttare.

Vid varje tävling behövs det minst 30 frivilliga funktionärer. Om du ställer upp som funktionär på våra tävlingar så kommer du att bli en del av ett härligt gäng. Klubben står för fika och mat under tävlingsdagen.

Som tävlingsryttare har man t.ex. en massa erfarenheter och kompetens som vi gärna ser att ni bidrar med. Anmäl er gärna som funktionärer till våra tävlingar eller kontakta er grenledare för att anmäla intresse och berätta om vad ni kan bidra med.

Tveka inte att kontakta någon i Tävlingskommittén om du är osäker på vad som gäller eller vad som krävs. Det finns en uppgift för alla – hästvana är inget krav för att kunna hjälpa till vid våra tävlingar. En bra introduktion är att hjälpa till på någon av våra interna klubbtävlingar som vi ordnar regelbundet varje termin. Håll utkik i våra kanaler och på anslagstavlorna i stallet.

Väl mött!