Utbildning

Vi försöker att hålla så många utbildningar det går under terminerna. Bland annat har vi Grönt kort-kurs för dig som vill tävla externt eller kanske bara vill ha bättre koll på tävlingar och vad som gäller.

Våra utbildningsfilmer på YouTube

Kolla in vår YouTube-kanal med massor av utbildningsfilmer och teorier. Allt från hur det går till på tävling, hur du gör en fram- eller bakdelsvändning och mycket mer.

DRKs utbildningsfilmer

GRÖNT KORT-kurs på Djursholms Ridklubb 

Vårt mål är att hålla en Grönt Kort kurs per termin på Djursholms Ridklubb.

OBS! Nästa kursdatum är ännu inte fastställt.

 

Information om Grönt kort
Grönt kort är en kurs för att få tävla på enstjärnig nivå och uppåt. Alla som fyllt 14 år (eller fyller under året) måste ha ett grönt kort för att kunna tävla enstjärnig nivå och uppåt, men man kan ta kortet från det år man fyller 13 år. De som är yngre än 14 kan tävla på en målsmans/vuxens kort. Kursen innehåller information om bland annat hur det går till att tävla från att du anmäler dig till att du är tillbaka hemma i stallet, tävlingsregler och ridsportens organisation. Ett tillfälle inkluderar lastning i trailer (utan häst).

Kursen är uppdelad på fem träffar, och ett tillfälle för skriftligt prov. Tre av träffarna kommer att ske över Teams. Länk skickas per mejl inför träffen.

Nytt för i år är att alla deltagare behöver beställa inloggning till kurshemsidan på egen hand, via länken nedan. Beställ gärna i god tid innan första träffen. Mer information om hur kurshemsidan kommer att användas får ni inför första träffen.

Utbildningsmaterial

Man måste vara med på alla träffar för att få göra GK-provet. Missar man en gång får man vänta till nästa kurs med att ta igen det om det inte finns särskilda skäl. För vuxna (över 18) är det inte krav på att närvara på alla träffar men klubben rekommenderar att man gör det eftersom mycket tid läggs på erfarenhetsutbyte och diskussioner (man måste dock närvara på träff 5 för att kunna göra provet).

ANMÄLAN

Sker via mejl till kursledare Emelie Colérus emelie.colerus@hotmail.com

BETALNING
Se priser nedan. Betalning sker via TDB (tävlingsdatabasen), information om detta kommer på mejl när du får din plats bekräftad. Det är först vid bekräftelsen du har en plats på kursen.

Medlem junior: 350 kr
Medlem senior: 550 kr
Icke-Medlem junior: 750 kr

Icke-Medlem senior: 950 kr

Vi kan varva med att träffas på Teams, vi bestämmer datum för detta vid första träffen.

Välkomna!

Kursledare: Emelie Colérus

Vid frågor mejla emelie.colerus@hotmail.com

Vill du har mer information om Grönt Kort?

Här hittar du andra föreningar som också håller Grönt Kort kurser!

Här hittar du allmän information om Grönt Kort kurs på Ridsportsförbundets hemsida!