Stockholms- och ponnycupen

Ponny- och Stockholmscupen är utbildningstävlingar mellan föreningar/ridskolor i Stockholmsdistriktet. Syftet med cuperna är att på ett enkelt sätt ge föreningars/ridskolors elever tävlingsrutin och erfarenhet.

Stockholmscupen Hoppning
Stockholmscupen Dressyr
Ponnycupen Dressyr

2022/23

För att bli uttagen till att tävla i cupen så tar ridskolan i samverkan med ridklubben följande i beaktande. Dessa kriterier ska vara uppfyllda:

·       Har startat LC:1 på interntävling.

·       Rider flera olika typer av ponnier/hästar i ändamålsenlig form på motsvarande nivå för cupen.

·       Går i dressyrgrupp.

·       Är delaktig vid flertal av omgångarna, både hemma och borta. Vid hemmamatch hjälps alla åt med presentationen av anläggningen, är skrivare, speaker, bygger in och ut dressyrstaket samt fixar fika.

·       Hejar och stöttar på bortamatch.

·       Inte tävlat privatponny/häst från 1 augusti 2022 till cupen slut 2023.

·       Vara född 2004 eller senare.

Information publiceras på hemsida, SoMe och i stallet för intresseanmälan. Prata med din ridlärare om du är osäker.

Det är önskvärt att du är aktiv i klubben såsom i ungdomssektion, undergrupper, som tävlingsledare eller funktionär på våra tävlingar mm. Om du tex inte varit funktionär än så ser vi gärna att du är det på våra kommande interna och externa tävlingar.

Vi följer DRKs värdegrund och visar kamratskap och laganda samt är en god representant för klubben och ridskolan.

Det kan finnas möjlighet att vara med i cupen samt på externa starter (såsom Höstdressyren).

Om du blir uttagen att vara med i cupen har vi ett obligatoriskt möte 6/10 kl 18.00 i Loungen.

Sista datum för intresseanmälan är 28/9 kl 18. Länk till intresseanmälan:

Lagledare och ansvarig för laguttagning: Madeleine Näs

Cecilia Åhlberg 070/239 49 93 hjälper tills vidare till med administration såsom kontakter med gästande lag och kontakt vid bortamatch samt den digitala resultatredovisningen. Detta ansvar övertas av tävlande eller annan vuxen.

Preliminära datum för matcher:

– 9 oktober hemmamatch mot Roo gård

– 16 oktober hemmamatch och bortamatch mot Hufvudsta

– 6 november bortamatch mot Roo gård

– 15 januari hemmamatch mot Väsby

– 29 januari bortamatch mot Väsby

Matcher mot Vallentuna i februari 2023.

Ponnycupen Hoppning

2022/2023

·       Ridit godkända mini-LD, helst LD.

·       Går i hoppgrupp

·       Är delaktig vid flertal av omgångarna, både hemma och borta. Vid hemmamatch hjälps alla åt med presentationen av anläggningen, är skrivare, speaker, banpersonal, bygger in och ut banan och fixar fika.

·       Stöttar och hejar på bortamatcher.

·       Inte har tävlat privatponny/häst från 1 augusti 2022 till cupens slut 2023.

·       Vara född 2007 eller senare.

Det är önskvärt att du är aktiv i klubben såsom i ungdomssektion, undergrupper, som tävlingsledare eller funktionär på våra tävlingar mm. Om du tex inte varit funktionär än så ser vi gärna att du är det på våra kommande interna och externa tävlingar 🙂

Kostnad 470 kr/egen start (oavsett om det är hemma eller borta). Faktureras av ridskolan efter att cupen är avslutad. Det kan finnas möjlighet att vara med i cupen samt på externa starter, tex Krafft hoppet.

Sista datum för intresseanmälan är 28/9 kl 18. Länk till intresseanmälan:

Lagledare och ansvarig för laguttagning: Micke Wicklund

Cecilia Åhlberg 070/239 49 93, hjälper tills vidare till med administration såsom kontakter med gästande lag och kontakt vid bortamatch samt den digitala resultatredovisningen därefter övertas detta av en vuxen.

Preliminära datum för matcher:

– 2/10 Hufvudsta hemma 5/2 borta

– 30/10 Roo gård hemma 4/12 borta