Tävling

Som medlem i DRK har du möjlighet att delta på alla våra klubbtävlingar. Vi ordnar ungefär 20 tävlingar per år, varav cirka fem är externa tävlingar och övriga är interna utbildningstävlingar. Utöver dessa så samarrangerar vi även tävlingar på andra anläggningar. Ambitionen är att DRK ska arrangera lika många dressyrtävlingar som hopptävlingar och att så många som möjligt av våra externa ekipage ska kunna tävla på hemmaplan. Vid de externa tävlingarna försöker vi välja klasser så att ridskolans elever har möjlighet att vara med. I samverkan med ridskolan är vi även med i Stockholms- och ponnycupen som arrangeras av Stockholms Läns Ridsportförbund.

Interna klubbtävlingar

DRK anordnar regelbundet interna klubbtävlingar i dressyr och hoppning på olika nivåer. För att få delta på våra intertävlingar måste du vara medlem i klubben. Vi följer TR till största möjliga mån på våra interna klubbtävlingar, dock anpassar vi våra interntävlingar till våra förutsättningar och möjligheter. Klicka dig vidare och lär mer om våra interna tävlingar.

Externa tävlingar

DRK är en flitig tävlingsarrangör och våra externa tävlingar brukar vara mycket uppskattade. Inte minst för den fina anläggningen och den trevliga stämningen! En av årets höjdpunkter är vår största tävling Elitdressyren på Djursholm som går i september varje år. Vi ordnar även regelbundet en- och tvåstjärniga tävlingar för häst och ponny, som KRAFFT-hoppet samt olika omgångar av Allsvenskan där vi även deltar flitigt med lag. I vår tävlingskalender samt i TDB (Tävlingsdatabasen) hittar ni alla våra tävlingar och mer info om dem.

Lag & tävlingsryttare

Inom DRK finns flertalet mästerskapsmedaljer i såväl hoppning som dressyr och ridskolan har fostrat flera framgångsrika namnkunniga ryttare genom åren. DRK har tävlingsryttare från lätt klass hela vägen upp till internationell dressyr på OS-nivå. En av våra mest välkända profiler är Tinne Vilhelmson Silfvén – en av Sveriges mesta olympier. DRK har som ambition att ha lag med på alla nivåer av Allsvenskan med sikte mot Lag-SM. Klubben stöttar lagdeltagare genom att betala anmälningsavgiften för lagen samt genom lagbidrag. Lär mer om våra lag och lagledare.