Utbildningar

Hästis

Hästis är en nysatsning vi gör för att de yngre barnen ska få en chans att umgås med våra fina hästar, och med andra barn som delar samma intresse. Målet är att barnen ska känna sig trygga i stallet och runt hästen och självklart ha roligt. På hästis blir det ingen ridning, men allt annat runtomkring kommer vi att göra.

Vi kan nästan garantera att det blir barnens höjdpunkt på lördagen. Hästar och kompisar i livets bästa skola!

För vem: 5-åringar som gillar hästar

När: Nytt datum kommer snart!

Var: Djursholms ridklubb

Pris: 450kr

Har du frågor kontakta info@djursholmsridklubb.se

Anmäl genom att betala in avgiften till BG 851-8870 eller Swish 1234610747 senast 6 april.
På inbetalningen skriver ni hästis, barnets för och efternamn, telefonnummer, födelseår och eventuella allergier.

Varmt välkomna alla barn!

Ps. Föräldrar får gärna ta en fika under tiden, vi tar hand om barnen.

Välkomna!

Teori

Ridning är mycket mer än att rida utan det ingår även att kunna hantera, borsta, sadla och tränsa hästen på ett bra och säkert sätt. Alla nybörjargrupper har därför 8 teorilektioner i början på varje termin. Teorin är direkt efter ridlektionen i ca 30 minuter. Vi samlas i sadelkammaren efter att vi tagit hand om de hästar som eventuellt ska gå in. Barnen ska alltid ha hjälmen på teorin och vid hantering av hästen.

På teorin kommer vi gå igenom grunderna i hästhantering som hur man hänger upp sakerna i sadelkammaren, tvättar bettet, ryttarens utrustning, skötsel av hästen, tränset och tränsning, sadeln och sadling, säkerhet i stallet, om hästen. Dessutom är en viktig del att lära känna dem man rider med för att bli trygg med dem så man vågar fråga och får nya vänner. Därför gör vi också namnlekar och samarbetsövningar.

Hästkunskap

Här samlar vi artiklar om hästkunskap. De handlar bland annat om hästens välbefinnande, hur vi ska bete oss i stallet, och persedelvård.