Anläggningen

Djursholms Ridskola och Djursholms Ridklubb har sina verksamheter på Gärdestorp i Djursholm. Danderyds kommun, som äger anläggningen, byggde under 2016-2017 en helt ny modern ridsportanläggning. Endast det stora ridhuset finns kvar från den tidigare bebyggelsen.

Den 16 september 2017 invigdes vår nya moderna ridanläggning efter många år av längtan. Förutom ridskoleverksamheten är anläggningen kommunens största fritidsgård! Att kommunen har satsat 72 miljoner på den nya anläggningen visar hur stort intresse det finns för ridsporten i närområdet. Ridskolan har drygt 950 uppsittningar i veckan på anläggningen, som stolt bidrar till att ridningen är den största tjejsporten i Danderyd.

Säkerhet och trivsel

För att hålla en trygg, trivsam och säker miljö för de hästar och människor som befinner sig i stallet så finns vissa grundläggande regler.

  • Uppträd lugnt i stallet för att skapa en bra miljö för våra hästar.
  • Häng tillbaka all utrustning du lånat på sin plats när du är klar. Lämna stallgången fri från saker; använd krokar och hängare.
  • Bind upp hästarna vid all hantering.
  • Barn rekommenderas använda hjälm och gärna väst vid all hantering av hästarna.
  • Öppna alla dörrar ordentligt innan du passerar med en häst så att du inte kommer i kläm och hästen inte fastnar med sin utrustning.
  • Rökning är inte tillåten på eller i närheten av anläggningen.
  • Av säkerhetsskäl får inte barnvagnar tas med in i stallarna. Hundförbud råder på hela anläggningen (undantaget personalens hundar).
  • Stäng av mobiltelefonen, prata tyst och gå lugnt på läktarna.
  • Om du vistas i andra stall: Tvätta eller byt kläder och utrustning när du rör dig mellan stall för att undvika överföring av smittor.

Stallet
Vi har 74 boxar där ponnystallet rymmer 30 boxar och storhäststallet rymmer 40 boxar.  Ridskolans hästar disponerar alla dessa med ett undantag av ca 7 för personalens hästar/privathästar. Det finns även ett karantänstall ute med 4 boxar.

Stallets ordinarie öppettider är:
mån – tors kl 07:00 – 22:30
fre kl 07:00 – 21:30
lör kl 07:00 – 17:00
sön kl 07:00 – 17:00

Ridhus och ridbana
Anläggningen har två ridhus. Stora ridhuset har måtten 24 x 64 med en stor läktare med ca 1000 sittplatser längs både långsida och kortsida. Lilla ridhuset har måtten 20 x 40 med en läktare längs långsidan med ca 30 sittplatser. Utebanan har måtten 20 x 60 och är belägen mitt emot Hildingavägens förskola. Kommunen låter oss även rida på Ullas fält vid Vasaskolan på Vendevägen samt på olika ridvägar i kommunen.

Lektionssal
Här samlas vi för utbildningar och större möten. När lokalen inte används för utbildning lämpar den sig väl för till exempel läxläsning. Denna utbildningslokal kan hyras hel eller halv dag. Läs mer och boka på våra kontaktsidor.

Loungen
Loungen är ett härligt utrymme för eftersnack, umgänge och möten. Lokalen är smakfullt med möbler från Englessons och kan hyras för det mindre mötet, konferensen eller styrelsemötet. Läs mer och boka på våra kontaktsidor.

Cafeterian
En trappa upp ligger vår fina cafeteria som serverar varm och kall mat och dryck. Cafeterian är öppen mån-lördag samt vid tävling. Här finns mellanmål, fredagsmys och middag samt möjlighet att förbeställa fika/kaffe för din ridgrupp osv. Cafeterian drivs av Suzana Sjödin.

Kris- och utrymningsplan
När det värsta händer och olyckan är framme gäller det att vara förberedd. Vi rekommenderar alla som är funktionärer i klubben att läsa igenom vår krisplan. Denna beskriver hur arbetet bör fungera vid kris och innehåller bra checklistor. Utrymningsplaner finns uppsatta i stallet.

Inom DRK accepterar vi inte och har strikt nolltolerans för alla former av trakasserier. Det ska inte vara en del av vår kultur. Vi följer Svenska Ridsportförbundets policy och handlingsplan.

Vår krisplan

Utrymningsplan

Om en olycka inträffar

Kontaktlista

L-ABC