Djursholms Ridskola

Välkommen till ridskolan på Djursholms Ridklubb – en av Sveriges största ridskolor! Här bedrivs kvalitetssäkrad utbildning för ridintresserade i alla åldrar från 6 år och uppåt.

Vårt mål är att eleverna ska utvecklas i ridning och handhavande på ett säkert sätt. Det innebär att vi fokuserar på att varje elev ges de förutsättningar och verktyg som behövs för att eleven, på sin nivå, hela tiden ska lära sig så mycket som möjligt i både ridning och vid handhavande av hästarna. Dessutom vill vi ha roligt tillsammans!

Ny på ridskolan

Vi tar emot elever från 6 års ålder. Börja med att anmäla intresse, det gör du på ridskolans kontor. Om det inte finns plats erbjuds du en köplats. Återanmäl intresse varje år innan maj månad för att behålla köplatsen.

Boka /Avboka

Om du fått förhinder måste avbokning ske senast 4 timmar före lektionen för att du ska få rida igen. Lämna meddelande på telefonsvararen med namn och ridtid på 08-755 57 10.

 

Vill du tävla?

Klubben anordnar interna tävlingar som du som elev kan delta på. Information om  tävlingar hittar du på klubbens sidor.

Anläggningen

Djursholms Ridklubb och Djursholms ridskola finns på Gärdestorp i Djursholm – en modern och fin ridanläggning där du förutom ridverksamheten kan hyra konferensrum med loungedel eller fika i caféet.

Vad händer på Ridskolan?

Vad händer på Djursholms ridskola idag? Här ser du aktuella nyheter från ridskolan.

Till minne av Karin Jonsson

Till minne av Karin Jonsson

Förra veckan nåddes vi av det oerhört tragiska beskedet att Karin Jonsson avlidit i sviterna efter en ridolycka.

Kvalitetsmärkt ridskola sedan 2021

Nomineringen fär Årets Ridskola 2021 från Svenska Ridsportförbundet lyder:

Med hållbarhet, säkerhet och hästvälfärd i varje detalj och rutin har Djursholms Ridklubb utbildat ryttare och hästmänniskor i generationer. Djursholms RK är också ett utmärkt exempel på hur ridskolan, föreningen, ungdomssektionen och tävlingssektionen jobbar tillsammans för en verksamhet i världsklass. Inte minst under pandemin då alla slöt upp, ställde om och hittade digitala lösningar för rid- och hästkunskap. Hos Djursholms RK, ett stenkast från Stockholms innerstad, går hästarna i flock i stora hagar. Här finns en ridlärarstyrka av högsta klass och fritidsledare som står för trygghet och fixar hästis, läxis och käppiskul.

Sedan i 2021 sitter skylten ”kvalitetsmärkt ridskola”, stolt på Djursholms ridskolas stallvägg.

Läs även på Svenska Ridsportförbundets hemsida

2021 utsågs vi till Årets Ridskola av Svenska Ridsportförbundet