Tävlingsryttare

Inom DRK finns flertalet mästerskapsmedaljer i såväl hoppning som dressyr och ridskolan har fostrat flera framgångsrika namnkunniga ryttare genom åren. DRK har tävlingsryttare från lätt klass hela vägen upp till internationell dressyr på OS-nivå. En av våra mest välkända profiler är Tinne Vilhelmson Silfvén – en av Sveriges mesta olympier.

Våra tävlingsryttare har bl.a. tagit SM-guld såväl indivuellt som med lag. De har även representerat Sverige och tagit medaljer vid såväl NM som EM, för både häst och ponny inom hoppning och dressyr. Dessutom kan vi se några av dem tävla på våra största svenska arenor som Sweden International Horse Show, Gothenburg, Falsterbo och Jönköping Horse Show, för att nämna ytterligare sammanhang. Läs mer om några av våra mest framstående tävlingsryttare längre ned på sidan.

 

Det är viktigt för oss att du som tävlingsryttare känner dig som en del av Djursholms Ridklubb och välkommen till oss och vår ridanläggning – blir en del av vår gemenskap. Ni är alltid välkomna till vår gemensamma ridanläggning och alla våra tävlingar. Kontakta er grenledare om ni har idéer eller önskemål på aktiviteter etc. Vi tar tacksamt emot förslag på aktiviteter till klubbverksamheten.

DRK har även lag med i dressyr, hoppning och fälttävlan på olika nivå. Anmäl intresse direkt till lagledaren. Kontaktuppgifter till våra lagledare.

Information och policy

Som tävlingsryttare förväntas du vara uppdaterad på DRKs värdegrund och Svenska Ridsportförbundets code of conduct.

Kom ihåg att ni som tävlingsryttare även representerar DRK online och på SoMe. Fråga medverkande om lov innan ni delar bilder och filmer från tävling i era kanaler. Fokusera på att använda SoMe till något bra – för att göra någon glad, uppmuntra eller berätta om vad som får dig att må bra. Var snälla mot varandra! Det är viktigt att du tar hjälp om du blir utsatt eller ser något som inte är ok. Kontakta er lagledare eller grenledare direkt om det skulle uppstå några oklarheter eller konflikter före det att ni delar, startar debatt eller engagerar er i forum online där det lätt kan uppstå eventuella missförstånd.

Lagdeltagande och lagledare

Lagtävlingar är en rolig och viktig del av tävlingsverksamheten. Att rida i lag skiljer sig mot att tävla individuellt. Deltagare i ett lag tävlar tillsammans i laganda och har en lagledare som fattar beslut och leder laget. Vi har lag med i nästan alla divisioner av allsvenskan för såväl ponny som för häst, hoppning, dressyr och fälttävlan. Vi deltar även vid Lag-SM i dressyr för häst och ponny, de år som vi har kvalat. Vi har som ambition att även vara med vid Lag-SM i hoppning.

Läs mer på vår sida om lagtävlan.

Schabrak

I webbshoppen kan du beställa klubbens fina kvalitetsschabrak i modell hopp eller dressyr för ponny respektive häst. Schabraken är av märket Eskadron och finns i vitt och marinblå. Schabraken säljs via vår webbshop hos Profilkompaniet. 

Klicka här för att läsa mer

VÅRA TÄVLINGSRYTTARE

Vi är så stolta och glada över att vi har så många tävlingsryttare som tävlar för Djursholms Ridklubb i dressyr, hoppning och fälttävlan! Nedan är några av våra mest framstående tävlingsryttare inom dessa tre grenar.

Sidan uppdateras och kommer att presentera även DRKs ponnyryttare framgent.

DRK DRESSYR

DRK HOPPNING

DRK FÄLTTÄVLAN

DRK PONNYDRESSYR

Inget resultat hittades.

DRK PONNYHOPPNING

Inget resultat hittades.