Tävlingsrapporter

av | 20 mars, 2023 | Ridklubben, Tävling

Vi försöker regelbundet samla lite resultat i tävlingsrapporter på vår Facebooksida och Facebookgrupp men det är förstås inte alltid så att framgång eller en lyckad tävling är synonym med hög procent, rosett eller placering. Vi hoppas att tävlingsrapporterna helt enkelt kan inspirera, synliggöra nya klubbkamrater, entusiasmera och peppa våra tävlingsryttare som vi är så stolta över! Håll koll på våra kanaler framgent för senaste nytt.

TÄVLINGSRAPPORT v 11
Det har varit en riktigt framgångsrik helg för våra klubbkamrater på tävlingsbanorna – runt om i hela världen! Nedan ett litet axplock från helgen med en härlig hälsning från Spanien.

Tinne på pallen i Florida
Tävlingshelgen i Florida inleddes med en strålande fin tredjeplats i 5GP för Tinne Vilhelmson Silfvén och Lövsta Stuteris Devento. På lördagen knep de femteplatsen i 5 GP Kür. Därtill blev det i debuten med det nya framtidslöftet 11-åriga stoet Hyatt när de startade tvåstjärnig Inter II. Hyatt som Tinne endast haft sedan januari är det senaste tillskottet i stallet på Lövsta Stuteri. Vi ser fram emot att följa fortsättningen för den här drömduon! Läs en intervju med Tinne på ridsport.se

Hälsningar från Spanien
Vi har fått en härlig hälsning från Spanien där en av våra grymma klubbkamrater befinner sig nu. Vi är så himla glada för att Margit Lindvall har valt att fortsätta tävla för DRK och bad henne berätta lite om vart hon befinner sig.

Margit har hängt med oss i klubben i många år och har nu tagit med hästarna söder ut för att göra en internationell satsning. Margit reste med 3 hästar till landslagsryttaren och tränaren Alexander Zetterman i Paris efter nyår för träning och tävling. Nu är Margit på Sunshine Tour i Spanien i 5 veckor för att tävla och det har blivit flera fina rundor och placeringar under vintern. Planen är sedan att Margit landar i Paris för att göra några tävlingar i Frankrike innan de reser hem till Sverige i slutet på maj för att förhoppningsvis hinna med någon omgång för DRK i elitserien. Så himla kul!! Lär mer om Sunshine Tour här: https://www.sunshinetour.net/en/facilities

Superhelg på Strömsholm & Södertälje
I helgen hade vi ett stort gäng hoppryttare på Strömsholms nationella tävlingar. Skickliga Caroline Kamensky stod för totalt åtta felfria rundor på tio starter med ett gäng olika hästar i 110, 120 och 130 – imponerade! Därtill var var Maddis Carlsson nia med Lina och Indra Sandström knep trettonde platsen i 120. Maddis avslutade helgen med en felfri runda i 130!! Nova Jakobsson var sexa med Heart L och Josefin Fransson tia i 135. Nova som dessutom knep tredjeplatsen i 130 med Erano de la Butte och red en felfri runda i 110 med Stenhaga Spader Dam. På plats från klubben var även Rebecca Vejdemo, Sara Andersson och Mette Grönland. Grymt gäng!

Under helgen ordnade även Södertälje Ridklubb fina dressyrtävlingar där vi hade ett gäng klubbkamrater på startlinjen. Johanna Jerre Lingmark inledde lördagen med en riktigt fin tredjeplats i 3* Prix S:t Georges med Red Zapidoux. Jenny Sedendahl Eriksson toppade och startade säsongen på bästa tänkbara sätt när hon red hem segern i lördagens 3* PSG med Bianchi. Utöver dessa pallplatser hann flera av våra klubbkamrater starta i olika klasser under helgen däribland Lina Jägholm, Denice Nielsen, Linnea Modenius, Ann-Sofi Adolfsson, Sara Rubin, Tilia Olofsson och Catta Segerheim.
Strömsholm: https://online.equipe.com/sv/clubs/1420104
Södertälje: https://online.equipe.com/sv/clubs/1420468

Dessutom hade vi ett gäng duktiga ponnyekipage till start på Fagerstas trestjärniga dressyrtävlingar. Det blev inga placeringar med hem i helgen men många fina rundor och grymma prestationer av våra unga förmågor Nina Sernelin, Agnes Björnör, Leia Lambrou, Cornelia Björklund Lakic och Lee Mikaelsson. Bra genrep inför lagsäsongen.
Fagersta: https://online.equipe.com/sv/clubs/1421558

DRK hade även ett gäng hoppryttare på Lurbos tävlingar! Mikaela Nilsson stod för flera fina rundor liksom Tilda Sandstedt och Agnes Hansson. Även Evelina Lagerström och Tyra Aversten var med på Lurbo. Mikaela som även hann med att starta på Väsbys tävlingar under söndagen. Där fick hon fint sällskap av Matilda Åkerström. Kolla in resultaten nedan.
Lurbo: https://online.equipe.com/sv/clubs/1420431
Väsby: https://online.equipe.com/sv/clubs/1421003

Just nu är ett gäng svenska hoppryttare på rull söderut för att bl.a. tävla i Belgien och Italien, däribland vår klubbkamrat Cornelia Bergstrand med familj och team. Följ med på den spännande resan och den internationella satsningen via Syskonen Bergstrands Instagram: @syskonenbergstrand

Stort och varmt grattis till era fina prestationer – vi är så glada och stolta över er alla!

Margit Lindvall på gräsbanorna i Spanien.


TÄVLINGSRAPPORT v 10
Vi är så himla glada för att vi har så många grymma klubbkamrater, flera av dem är dessutom skickliga och framgångsrika tävlingsryttare och 2023 har många nya tillkommit i klubben – så himla kul!!

Tävlingssäsongen har verkligen kommit i gång och de senaste helgerna har flera av våra unga klubbkamrater varit i väg på så kallade obs-tävlingar där landslagsledningen har särskild koll på hur det går för deltagarna inför uttagning till trupper etc.

Det händer så otroligt mycket nu – på alla nivåer. Den här gången blir det en mastig rapport, om än bara ett litet axplock där vi försökt samla de tävlingarna med flest klubbkamrater till start samma helg. Se till att tagga @djursholmsridklubb på Instagram när ni tävlar så kan vi dela vidare lite mer löpande i våra kanaler.

Framgångar i Falkenberg
I februari var det obs-tävling för dressyrens unga ryttare i Falkenberg och säsongsdebut för de flesta. Det var ett otroligt starkt och konkurrenskraftigt startfält med flera av våra klubbkamrater på startlinjen. Ellen Hedbys gjorde en fin debut i U25-sammanhang med andrahästen Sönningköning som nu matchas vidare tillsammans med Ellens förstehäst Quentin. Hedda Thunberg knep två andraplatser tillsammans med Diva och Tove Slåtteby gjorde meeting-/obs-tävling- och mästerskapsprogramsdebut med Bento D. Tove knep en fjärdeplacering samt satte ett SM-kval!

Tove dubbelsegrar i Mantorp
Tove har verkligen tagit klivet upp på stor häst med besked. I helgen blev det fler framgångar med dubbla segrar tillsammans med Bento D samt ännu ett SM-kval vid Mantorps dressyrtävlingar. Grymt jobbat!!
Resultat: https://online.equipe.com/sv/clubs/1417408

Ponypower
I mitten av februari var det en- och tvåstjärnig ponnydressyr på Södertälje med flera fina prestationer av klubbens allra yngsta tävlingsryttare. Amelia Lilliehöök lyckades ta dubbla segrar i LB:1 med c-ponnyn Rigoletto varav en start belönades med imponerade 85% Därtill knep Amelia segern i LB:1 kat B med Vosco’s Mister Bright Eye. Caroline Johansson tog hem segern i LA:P1 kat D med Sir Fervid och Selma Braun var 4a med Cencessa i samma klass. Ella Fägnell Ljungh fick också kliva upp på pallen när hon kom trea med Boldermans Boston i LB:1 för Kat D. På plats var även klubbkamraterna Hedda Magnusson, Cornelia Björklund Lakic och Isabelle Johansson. Boldermans Boston och Ella vann även säsongsdebuten i Botkyrka bara kort efter KM-segern.

Amelia har verkligen haft en flygande start på vårsäsongen med sina ponnyer. I helgen blev det ytterligare segrar då Amelia vann LB:1 för kat C med Rigoletto samt tog hem segern i LA:P1 med Timur. Därtill knep hon en andraplats med Vosco’s Mister Bright Eye. Med i Mantorp var även klubbkamraten Isabelle Johansson med Rozzi.
Resultat Södertälje: https://online.equipe.com/sv/clubs/1413356
Resultat Mantorp: https://online.equipe.com/sv/clubs/1417028

Borås Grand Prix
Helgen 8-12 februari ordnade Borås Fältrittklubb tre-/femstjärniga hopptävlingar med flera prestigefyllda klasser och tourer. Det var bl.a. sista chansen att kvala till storslagna GHS. Våra klubbkamrater gjorde flera fina rundor och stod för grymma prestationer. Cornelia Bergstrand och Valon var dubbelt felfria i såväl 135 som 145. De tog en superfin tredjeplats i det sista kvalet för YR till GHS i Scandinavium!! Dessvärre krävdes det att vara topp-två för att ta den sista platsen till GHS och Cornelia kom trea men bara någon ynka hundradel. Ibland har man inte marginalerna på sin sida helt enkelt.
Cornelia och Call Me Cera ”Mimmi” gjorde också fina rundor och knep en placering i 120. Josefin Fransson hade med sina två hästar Secret Love och Sun Lady till Borås där hon startade 130, 135 och 140. Tilda Sandstedt hade med fyra av sina hästar till Borås och startade bl.a. Arena Youth Tour. Java var dubbelt felfri i 140 GP och tog en femteplats, de var även felfria i förklassen 130. Lily debuterade 130 och det blev även fina rundor med nya tävlingskompisen Coco. Tilda som även startade Flower Du West hade ett nesligt nedslag i resp 140-start. Tilda har även varit på två dagars lärorik landslagsträning med Flower för Jos Kumps på Flyinge. Resultat från Borås: https://online.equipe.com/sv/clubs/1411337

Högbo Indoor Games
I helgen har vi haft ett stort gäng klubbkamrater på Högo när de ordnade två- och trestjärnig hoppning med Högbo Indoor Games! Det blev flera framstående placeringar och fina prestationer för våra klubbkamrater. Indra Sandström var sjua i 110 med Corona och fyra i 3* 120. Evelina Lagerström tog en sextondeplats i 120 med Hillary och red även King Kong i 120. Caroline Kamensky hade med tre hästar den här helgen och var tvåa i 135 med Illodiena W. Tilda Sandstedt knep tredjeplatsen i 130 med Bon Aqua ”Bonne” och satte en felfri runda i 140. Tilda och Java red en felfri grund och snabb omhoppning med ett nerslag i 140 WR vilken resulterade i en andraplats. Därtill hann Tilda med en felfri runda i 125 med Lily samt en start med Coco i 125. På plats under helgen var även klubbkamraterna Mette Grönland, Maddis Carlsson och Sara Andersson. Resultat från Högbo: https://online.equipe.com/sv/clubs/1416408

Dressyrrosetter
Det är så roligt att vår gamla klubbkamrat Amelie Askman, med ett förflutet även på ridskolan, är tillbaka i klubben! I helgen tog Amelie en fin tredjeplacering i Msv-debuten (MsvB:1) med sin Chia på Sorunda! Chia som Amelie tränat och förädlat med stöttning av bl.a. Nina Bengtsson sedan Chia var 3 år. Så roligt och inspirerande att följa!! Därtill vann Matilda Stillström MsvC:1 och var tvåa i LA:3 på Nynäshamn med Esperanto i januari. Lovisa Adamsson har också inlett säsongen på dressyrbanorna med fina resultat. Det blev seger med 6-åriga ponnyn Rosita i säsongsdebuten i Gävle samt en tredjeplats med 5-åriga Zafira när de tävlingsdebuterade i Mariefred.

DRK internationellt
Vi har dessutom en del klubbkamrater som är baserade och/eller tävlar internationellt. Ellen Stymne har varit på äventyr i belgiska Lier och startat de otroligt prestigefyllda internationella dressyrtävlingarna med Crescendo. I Lier startade även Rebecca Mauléon med Johnnie Walker. Rebecca som vanligtvis är baserad i Skåne har haft sin bas hos landslagsryttaren Juliette Ramel i Holland i ett par månader. Inom kort kommer även Cornelia Bergstrand att förflytta sig söderut med ett gäng hästar. Då bär det av till Italienska Arezzo!! Margit Lindvall är redan nere i Spanien och har hunnit med en del starter och fina rundor med sina hopphästar på sunshine touren. Så kul!!

Klubbkamrater i världsklass
Avslutningsvis kan vi konstatera att två av Sveriges tre just nu högst rankade dressyrryttare – i världen – är våra klubbkamrater!! Efter världsfemman Patrik Kittel hittar vi Caroline Darcourt på plats 35 – en imponerande klättring på Världsrankingen efter en helt enastående säsongsstart i Welllington. Tätt bakom Carro är Tinne Vilhelmson Silfvén på plats 40. Helt fantastiskt!

Stort grattis till alla fina prestationer och placeringar!

Ella Fägnell Ljungh och Boldermans Boston på tävling,Fler nyheter

Fler nyheter från Djursholms Ridklubb