WE-clinic med Anna Nordin måndag 13 november!

av | 28 oktober, 2023 | Ridskolan, Ridklubben

Välkommen till en spännande clinic den 13 november kl 19-21, då Anna Nordin delar med sig av sin stora kunskap om WE – Working Equitation! Nedan finns också en länk till en webbkurs för den som vill förbereda sig lite extra inför clinicen.

Under clinicen berättar Anna om vad WE är, hur man tävlar och hur grenen kan vara till nytta för alla – oavsett vilken gren man satsar på. Hon går också igenom några av teknikhindren och visar hur man rider dem.

Anmäl ditt deltagande genom att maila till info@djursholmsridklubb.se och ange ”Clinic” i ämnesraden.
Clinicen är ett samarrangemang mellan Djursholms Ridskola och Djursholms Ridklubb och deltagandet är kostnadsfritt för medlemmar i DRK.

Länk till webbkursen om WE: topofmindacademy.teachable.com/p/we-working-equitation-grundkurs

KOD: DJURSHOLM23

Koden slår du in när du ska ”betala” och får då 100% rabatt (dvs. det kostar ingenting). När du loggat in har du tillgång till kursen hur många gånger du vill under 60 dagar. Du kan också ladda ner appen och på så vis ha tillgång till kursen i din telefon, om du t ex vill lyssna på föreläsningarna när du kör bil/mockar eller liknande!


Working Equitation – en gren med fart, precision och samspel!

WE, är grenen som kombinerar precision med fartfylld fläkt och låter häst och ryttare bli ett samspelt team.

”Genom WE-övningar blir skolningen av häst och ryttare både tydligare och roligare! Det är samma grunder som i dressyren som övas – men genom uppgifterna (som kan byggas med vanligt hindermaterial) får de ett uppenbart syfte och blir enklare att förstå för både häst och ryttare. Och det blir så mycket roligare förstås!” säger Anna Nordin med WE-meriter i svår klass, bland annat från EM i Italien 2010.

”Det blir tydligt hur sits och inverkan påverkar hästen och ett gott horsemanship är nödvändigt för att lyckas. Många ryttare får en aha-upplevelse när övningarna i sig snabbt avslöjar om hjälperna ges på rätt sätt och med rätt timing”.

Om Anna Nordin

Anna Nordin arbetar som mental tränare med ryttare som specialistområde. Hon är också författare till böckerna ”Hjälp, jag ska rida!” och ”Vinnande ridning – att prestera som bäst när det gäller som mest”.

På den egna meritlistan finns bland annat EM 2010 i Working Equitation, VM 2003, SM-guld 2014, SM-brons 2016, NM 4:a 2014, NM 2010, EM 2011 och NM 2012 i dressyr för pararyttare.

När Anna var 11 år blev hon påkörd av en bil under en ridtur. Hennes ponny avled omedelbart men Anna överlevde mirakulöst. Läkarna blev dock tvungna att amputera hennes ena ben och ett nytt liv tog sin början. Det har inte alltid varit enkelt, men det har övertygat henne om att allting går, bara man vill och vågar. Under sina kurser i mental träning delar hon med sig av sitt sätt att arbeta målinriktat och att frigöra sin fulla potential.

Välkommen till en lärorik och inspirerande kväll den 13 november!

Fler nyheter

Fler nyheter från Djursholms Ridklubb