Allsvenskan drar igång

av | 31 mars, 2023 | Ridklubben

Nu följer en minst sagt fullspäckad helg för oss på Djursholms Ridklubb. Helgen den 1-2 april har vi inte mindre än fem lag på startlinjen i allsvenskans premiäromgångar.

Folksam Elitallsvenska
Det känns helt fantastiskt att våra hoppryttare ger sig in i hetluften när Folksam Elitallsvenska drar igång på Södertälje Ridklubb lördag den 1 april. Det kommer att vara stenhård konkurrens – på startlinjen finns bl.a. titelförsvararna de svenska mästarna för klubblag Södertälje RK. Folksam Elitallsvenska rids i fem zoner med tre omgångar. Därefter går de tre bästa lagen vidare till semifinal i juni och de åtta bästa lagen går vidare till finalen med lag-SM på Falsterbo Horse Show. Klart att DRKs lag ska ta sig dit!! Lagledare för vårt lag är Caroline Johnson-Grönland.

Allt du behöver veta om Elitallsvenskan finns samlat på ridsport.se

Ridsportallsvenskan Div 1
Det är fullt upp på Södertälje Ridklubb i helgen, på söndag är det även dags för Ridsportallsvenskan Div 1 att dra igång. DRK har ett lag på startlinjen även i Div 1 med lagledare Mette Grönland. Ridsportallsvenskan Div I delas också in i fem zoner med kval, semifinal och final. Startlistor: https://online.equipe.com/sv/clubs/1424987

Ponnyallsvenskan Div 1
Det känns så himla kul att vi har lyckats få ihop ett lag till Ponnyallsvenskan Div 1 som rids på Södertörn i helgen. DRKs ponnylag startar på söndag med grymma och högt engagerade lagledare Anna-Cina Roos Gummesson på plats.
Startlistor: https://online.equipe.com/sv/clubs/1425310

Dressyrallsvenskan
På söndag ordnar vi dessutom lokaldressyr på hemmaplan med omgång 1 av Dressyrallsvenskan Div 3 respektive omg 1 av Div 1. Glädjande att DRK har lag med i bägge divisionerna och att det är flera klubbkamrater som startar individuellt. Lagledare för Div 3 är Hermine Pagmar Hansson respektive Anne Andersson för Div 1.
Startlistor: https://online.equipe.com/sv/clubs/1426465

Ponnyallsvenskan Dressyr Div 1
Helgen den 7-9 april, samarrangerar vi omg 1 av PAS Dressyr för Div 1, kval av SIHS Ponnykür samt dressyrklasser för häst på Rånäs tillsammans med Stockholms Ponnyklubb. DRK kommer att ha ett taggat lag på startlinjen och flera individuella starter under helgen. Lagledare är Katarina Lambrou.
Startlistor PAS: https://online.equipe.com/sv/clubs/1426708
Startlistor 7 april: https://online.equipe.com/sv/clubs/1426681

Ponnyallsvenskan Dressyr Div 3
Helgen den 9 april är det även dags för klubbens yngsta tävlingsryttare och framtidslöften att starta Ponnyallsvenskan Div 3 Dressyr när den första omgången rids på Värmdö Ridklubb! Vi är så himla stolta över att vi har med ett lag med även i dessa sammanhang. På bilden syns Ella Fägnell Ljungh och Boldermans Boston som vann KM i Dressyr 2022. De är ett av ekipagen som är med i laget på Värmdö. Lagledare för våra grymma tjejer är Lena Ljungh.
Startlistor publiceras i Equipe.
Tävlingen i TDB: https://tdb.ridsport.se/meetings/68047

DRK har som ambition att ha lag med på så många nivåer av allsvenskan som möjligt för att kunna erbjuda våra ryttare på olika nivåer att tävla i lag. Att rida i lag är både roligt, utmanande och lärorikt! Vill du vara med i något av våra lag eller engagera dig kring lagen? Läs mer här

Utöver lagtävlingarna är det många klubbkamrater som tävlar runt om i hela landet och internationellt. Vi har ekipage på startlinjen i såväl Italien som Spanien samt ett gäng klubbkamrater från Lövsta Stuteri & Seminstation som deltar på Bruksprovet.

Dra på er klubbjackan och åk och heja på våra grymma ryttare och lag. Rapporter från helgens olika aktiviteter kommer vart efter och lite löpande på Instagram.

Ett stort och varmt lycka till alla som ska rida – vi är så himla glada och stolta för att vi har så många grymma klubbkamrater!! Vi vill passa på att tacka alla inblandade och engagerade som möjliggör alla dessa tävlingar, utan era insatser kan vi helt enkelt inte ha med lag i dessa sammanhang

Några av klubbens grymma hoppryttare vid den gemensamma träningen för Elitlaget och Div 1 med Helen Persson tidigare i år.
Vi har ett så himla härligt gäng klubbkamrater med högt engagerade tränare, föräldrar och supporters

Fler nyheter

Fler nyheter från Djursholms Ridklubb