Tävlingsrapport & SM

av | 2 november, 2023 | Ridklubben

TÄVLINGSRAPPORT & SM-VECKA
Det har varit en minst sagt intensiv och händelserik höst för våra fantastiska klubbkamrater och tävlingsryttare, så väl lokalt som internationellt. I november fortsätter tävlingarna över hela landet.

SM för Lea och elitlaget
Vi är så otroligt stolta och glada över att Lea Gällbäck kommer att starta storasyster Nova Jakobssons Heart L ”Happy” på Folksam inomhus-SM i hoppning för Children som inleds i Borås den 1 november. Så roligt att klubben har med ekipage i dessa sammanhang!! På tisdagen reste Lea till Borås med Happy och D-ponnyn The Best. Ni kan följa Lea från SM på systrarnas Insta @lank_equestrian och via Equipe: https://online.equipe.com/clubs/1522417

Den 2-5 november är det äntligen dags för våra grymma ponnytjejer Cornelia Seaton, Lee Mikaelsson, Emma Bandmann, Nina Sernelin och Caroline Johansson att rida prestigefyllda Folksam Lag-SM i dressyr i Åstorp!! Även Lovisa Adamsson är på plats för att starta SvRf:s Ungponny-kval med Rosita. Tjejerna kommer att uppdatera på DRKs Instagram från SM – häng med på @djursholmsridklubb och i Equipe: https://online.equipe.com/clubs/1523138

Under hösten har vi kunnat glädjas åt många fina prestationer för flera av våra lag, ridskolans elever som har startat olika cuper men även fina framgångar och debuter på de internationella arenorna i såväl Danmark som Norge i både hoppning och dressyr. Vi har uppdaterat löpande på klubbens Instagram och här nedan kommer ”lite av varje”.

Tilda, Nova & Carro klara för Sweden International Horse Show
Det är så häftigt att vi i skrivande stund har tre ekipage klara för de prestigefyllda tävlingarna på Sweden International Horse Show!! Tilda Sandstedt har kvalat till höstfinalen av Arena Youth Tour för Jr med Java medan Nova Jakobsson har kvalat som Young Rider med Erano de la Butte. Nova & Tilda som rönt fina framgångar under hösten startar även på Jönköping Horse Show i veckan. Läs mer om AYT i Tidningen Ridsport.

Med den fina kvalsegern i Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm lyckades Caroline Darcourt ta sig till finalen på Friends Arena för de unga Grand Prix-hästarna tillsammans med Lövstas Bournonville.

Cornelia Seaton och Schierensees Mithril är ett av tio ekipage som lyckats kvala för att rida om en plats i finalen för prestigefyllda SIHS ponnykür som avgörs i Åstorp under Lag-SM helgen. Därefter vet vi om Cornelia hänger med klubbkamraterna till Friends.

Säsongspremiär i världscupen
Det blev en lyckad inledning på världscupsäsongen för våra klubbkamrater Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt från Lövsta när den reds i danska Herning. Carro gjorde fina GP-rundor med Lord Django och lyckades kvala till söndagens världscupkür där hon hade sällskap av Tinne som knep en fin åttondeplats med Devanto. Landslagskamraten Patrik Kittel tog inte mindre än fyra segrar på fyra starter.

Team Bergstrand briljerar i Herning
I samband med världscupen i Herning ordnades även klasser i hoppning för våra yngre förmågor. Vi är så stolta över att vi representerades av Cornelia Bergstrand som höll sig väl framme med sina två hästar i de enormt starka startfälten. Cornelia har dessutom en stor, för att inte säga avgörande del, i lillebror Viggos helt makalösa prestationer. Viggo som bland annat red hem en historisk seger med familjens ponny Ludde i säsongspremiären av ponnyernas världscup i danska Herning. Nu väntar Jönköping Horse Show respektive Inomhus-SM i Borås för de här makalösa syskonen.

Även Rebecca Vejdemo har startat internationell hoppning med unghästen Limon i Norge och ska starta 7-års på Jönköping Horse Show. Margit Lindvall fortsätter att tävla framgångsrikt internationellt med sina hästar hos Alexander Zetterman ute på touren i Europa. I månadsskiftet september-oktober spenderade Josefin Fransson två veckor i Belgien där hon tog flera topplaceringar, bl.a, i 2* GP med sina hästar. Kommande dagar startar även Josefin i Elmia.

Framgångsrik finalhelg i Linköping
Det blev en minst sagt lyckad helg för våra klubbkamrater i samband med DressagePowers finaler hos Linköpings Fältrittklubbb. Grymma Ellen Stymne lyckades rida hem andraplatsen i såväl semifinalen som finalen för Juniorer tillsammans med hjärtehästen Crescendo. Dessutom var hon sexa med lovande Joyful i MsvB:2.

Linnea Cöster red hem en strålande fin tredjeplats i finalen av Kersö Equestrian Future Stars med Lövstas Liberace For U. Dessutom var de fyra i lördagens semifinal.

Rebecca Mauleon och hjärtehästen Havanna II är tillbaka i hetluften med besked. I helgen gjorde de en fin GP och tog en framstående placering i Grand Prix Kür-debuten i DressagePower Studio S19 Finalen.

Maxime Kjellvertz tog en strålande fin tredjeplats i semifinalen av DressagePower Studio S19 där hon red U25-Grad Prix med Heuberger TSF samt en imponerande åttondeplats i finalen som dessutom var Grand Prix Kür-debuten.

Även Pytt Hamberg höll sig väl framme och tog två individuella placeringar med Empire i MsvB-klasserna.
DRK-Resultat: https://online.equipe.com/clubs/1520924

Finalseger i Ponnyallsvenskan Div II
Våra duktiga ponnytjejer Ella Fägnell Ljungh med Boldermans Boston, Lovisa Adamsson med Roosdoncken’s Rosita, Hedda Magnusson med Black Leg Boy och Samantha Arnbäck med Angelo red hem totalsegern i ponnyallsvenskan Div II dressyr när den avgjordes hos Nynäshamns Rk den 29 oktober. Dessutom satte de flera personbästa och knep individuella segrar och placeringar. Läs mer på klubbens Facebook.

Därtill har det varit flertalet segrar och fina prestationer för våra individuella ekipage hela vägen från lätt klass på ponny till unghästchampionat och elit.

Jönköping Horse Show
Förutom stundande SM är det dags för Jönköping Horse Show där flera av våra unga klubbkamrater står på startlinjen – med såväl ponny som häst. Kolla in vilka stjärnor det är som rider för DRK här: https://online.equipe.com/clubs/1522755 och här https://online.equipe.com/clubs/1525185

Vi kan inte nog understryka hur stolta och glada vi är för att vi har så många grymma klubbkamrater som representerar klubben så väl, oavsett prestation! Stort GRATTIS till alla fina framgångar och fortsatt lycka till. Stort tack alla inblandade som gör det möjligt för våra tävlingsryttare att prestera så väl – det är sannerligen ett lagarbete bakom varje individuell prestation.

Fortsätt gärna att tagga klubben på Instagram när ni tävlar så försöker vi hinna dela vidare på stories.

Vinnarlaget i Ponnyallsvenskan Div II
Ella Fägnell Ljungh på Boldermans Boston, Lovisa Adamsson med Roosdoncken’s Rosita, Hedda Magnusson med Black Leg Boy och Samantha Arnbäck med Angelo.

Fler nyheter

Fler nyheter från Djursholms Ridklubb